Видео

13 јули, 2020

МОЖЕМЕ – Секој од нас да преземе чекор и да учествува во големата одлука

Не е доволно само да веруваме дека коалицијата „Можеме“ ќе ја формира следната влада. Секој од нас да преземе чекор и да учествува во големата од

12 јули, 2020

Мисовски: Гласот за бројот 3 е глас за европска и модерна држава

Гласот за бројот 3 е глас за европска и модерна држава во која се почитуваат правото и правдата! Можеме уште подобро и уште повеќе! Ти одлучу

12 јули, 2020

Мираковска: Не молчете кога е ваш ред да зборувате, излези и гласај!

Не молчете кога е ваш ред да зборувате. Ти одлучуваш. Без твојот глас нема да се оствари она што го очекуваш. Излези и гласај на безбедно гласање

10 јули, 2020

Мисовски: Скопје 2014 беше смислено сценарио за криминал и перење на пари на ВМРО-ДПМНЕ

Требаше да чини 80 милиони евра, а надмина 700 милиони! Само за 11 споменици платени се 8 милиони евра повеќе! Во изминатиов период покажавме д

10 јули, 2020

Мираковска: Младите заслужуваат зелена иднина

✅Правото на здрава животна средина е фундаментално граѓанско право. ✅Нема економија без одржливост и нема здравје без чиста животна средина.

9 јули, 2020

Мираковска: Правосудството мора да се прочисти од корумпираните судии

Државата не може да биде за некого мајка а за некого маќеа. Инспекциските служби и казните не смеат никогаш повеќе да бидат инструмент за "враз

8 јули, 2020

МОЖЕМЕ – Го вративме достоинството на социјалните работници

Нема реформа без реформатори. Од самиот почеток започнавме со подигнување на мотивацијата, желбата и ефективноста во работата, како и почитување

7 јули, 2020

Мираковска: Развојна и конкурентна економија фокусирана на младите

„Коалицијата „Можеме“ нуди нова македонска економија која ќе биде развојна и конкурентна, која во фокусот ќе го има младиот човек. За младите луѓ

5 јули, 2020

Поддршка за хероите на новото време: Медицински работници, чувари на редот, земјоделци, тутунари…

Прилеп е гордост на Македонија од кога сме тука. Од античката Стибера преку Волкашин и Марко Крале до град херој во НОБ. Но сега е ново време

3 јули, 2020

Мираковска: За четири години ќе вложиме 800 милиони евра во земјоделството

„Во изминатиов период вложивме над 430 милиони евра во земјоделството, за земјоделците да добијат повисоки цени, за да биде испочитувана нивната

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство