Соопштенија

20 октомври, 2021

НСДП ги повикува граѓаните во вториот изборен круг својaта поддршка да ја дадат на коалицијата „Најдоброто за мојата општина“

НСДП на овие локални избори одлучи да биде дел од коалицијата „Најдоброто за мојата општина“, група на прогресивни политички партии кои со своите

8 септември, 2021

НСДП дел од коалицијата „Најдоброто за мојата општина“

Потпретседателот на НСДП, Горан Мисовски, во седиштето на СДСМ го попиша договорот за заеднички настап на претстојните локални избори со уште 20 полит

19 јули, 2021

Петковски: На локалните избори ќе дадеме предност на квалитетните идеи

Во рамки на подготовките за претстојните локални избори претседателот на НСДП, Тито Петковски вчера во Битола имаше работна средба со претседателите н

14 јули, 2021

Претседателот на НСДП на средба со општинските организации од четвртата изборна единица

Претседателот на НСДП, Тито Петковски во рамки на подготовките за претстојните локални избори, вчера во Кавадарци имаше работна средба со претседате

2 јули, 2021

Петковски: На локалните избори ќе дадеме шанса на сите кои имаат висок професионален и морален углед

Во рамки на подготовките за претстојните локални избори, претседателот на НСДП Тито Петковски вчера во скопската општина Аеродром имаше работна средба

25 јуни, 2021

Петковски: Да не гледаме низ етничка и партиска призма на локалните избори

Во рамки на подготовките за претстојните локални избори, претседателот на НСДП Тито Петковски вчера во Тетово имаше работна средба со претседателите н

23 јуни, 2021

Обраќање на потпретседателот Мисовски на 57 Генерално собрание на ПАБСЕК

Почитуван претседавач, Почитувани колеги, Гости, Дами и господа, Ми претставува огромна чест и задоволство, во име на Собранието на Република Север

12 јуни, 2021

Петковски: НСДП ќе даде шанса и на партиски неопределените граѓани да се вклучат во локалните избори

Во рамки на подготовките за претстојните локални избори претседателот на НСДП, Тито Петковски, вчера во Куманово имаше работна средба со претседателит

10 јуни, 2021

Обраќање на потпретседателот Горан Мисовски на инфосесијата „Глобалните цели за одржлив развој и улогата на парламентите во постигнување на агендата 2030“

Почитувана г-ѓа Росана Дуџак, постојан координатор на Обединетите нации, Почитувани пратеници, претставници на Службата, Дами и господа, Ми прест

9 јуни, 2021

Петковски: Компетентноста и креативноста да добијат примат на локалните избори

Во рамки на подготовките за претстојните локални избори претседателот на НСДП Тито Петковски, вчера на велешкото езеро „Младост“ имаше работна средба

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство