СОЊА МИРАКОВСКА

sonja_mirakovska

Родена на 12.09.1963 година во Берово.

Македонка. Дипломиран правник.

2007-2008г. Директор на Бирото за метерологија.

Пратеник во Собранието на Република Македонија од 2008-2011, 2011-2014, 2014-2016, 2016- .

На конститутивната седница на Централниот Одбор одржана на 17.11.2009 е избрана за Организациски секретар на НСДП.

На 15 декември 2013 година е реизбрана за организациски секретар на НСДП.

На 2 јуни 2018 година на конститутивната седница на Централниот одборе избрана за потпретседател на НСДП.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство