ПРЕТСЕДАТЕЛ НА НСДП

ГОРАН МИСОВСКИ

Роден на 15.4.1965 година во Скопје. Македонец.

Дипломиран менаџер по осигурување, Универзитет Св.Климент Охридски.

Основач и прв организациски секретар на НСДП во периодот 2005-2008 година;

Член на Извршниот одбор на НСДП во мандатен период 2009-2013 година.

Потпретседател на НСДП во два мандати од 2013-2018 година и од 2018-2022 година.

Координатор на Пратеничката група на Нова социјалдемократска партија 2006-2008 година;

Координатор на Пратеничката група на Нова социјалдемократска партија, Либерална партија и Нова алтернатива (ПГ на НСДП, ЛП и НА) 2010-2011 година;

Координатор на Пратеничката група на Нова социјалдемократска партија и Либерална партија (ПГ на НСДП и ЛП) 2011-2014 година;

На 20 февруари 2018 година првпат избран за потпретседател на Собранието на Република Македонија, мандатен состав 2016-2020 година.

На 26 ноември 2020 година избран по втор пат за потпретседател на Собранието на Република Северна Македонија, мандатен состав 2020-2024 година.

Оженет и татко на едно дете. Активно говори англиски јазик.

 

Личена е-маил адреса: goranmisovskinsdp@gmail.com

Е-пошта Собрание РСМ: g.misovski@sobranie.mk

 

ПРОГРАМА ЗА РАБОТА НА НСДП

“ВИЗИЈАТА ЗА НСДП 2022-2026 ГОДИНА“

 

 

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство