Колумни

17 февруари, 2021

Етничка легитимација!

Предлогот на закон, со кој се предвидува можност во личната карта да стои и етничката припадност, оправдано наметна многу дилеми и силна дебата

19 ноември, 2019

Др Џекил и Мистер Хајд

Роберт Луис Стивенсон шкотски писател, ја напишал оваа позната книга и прв пат ја објавил и публикувал во 1886 година , кога на овие простори па

20 октомври, 2019

Политичката социјализација како процес

Плурализмот ,тесен или широк, непосреден или пак со долгорочен интерес во кој поединецот и општествената група ,објективно и субјективно се идент

19 септември, 2019

Чекајќи го Прометеј

Владимир Трајковски Водството, односно способноста да се поттикнат луѓето, е трансакција на народот со историјата. Од античките времиња до ден

6 ноември, 2018

Авторитети и толеранција

Сѐ што создава општ консензус, компромис меѓу луѓето, сѐ што ги отстранува или ги отежнува судирите во било која форма, придонесува за развивање

27 април, 2018

Трајковски: Гебелс vs. Ќосето

ВЕБ Колумна на Владимир Трајковски, општинска организација на НСДП - Велес Една француска поговорка вели : Со Владици, револуција не се крева. Т

1 март, 2018

Владимир Трајковски: Зошто сме вакви?

Неверојатната менливост на она што би го нарекле “национален карактер”, често се случува под влијание на фактори кои тешко може да се вбројат во

26 јануари, 2018

За компромисот и името

Референдумското изјаснување крие многу стапици што можат да го искомпромитираат постигнатиот компромис и дефинитивно да ги урнат сите надежи за е

10 март, 2013

Драмолетката надградена и проширена, лагите се множат, државата тивко умира

Веб-колумна на Мики Милковски член на Извршниот одбор на НСДП Македонското секојдневие е драмолетка во многу продолженија! Се повеќе слушаме и

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство