Интервјуа

26 октомври, 2021

Петковски за СЛОБОДНА ТВ: Партиите изгубија, граѓаните добија на овие локални избори

Претседателот на НСДП, Тито Петковски во интервју за „Утрински брифинг“ на „СЛОБОДНА ТВ“,  даде оценка за резултатите од првиот круг на локалните из

30 јули, 2021

Петковски за ТЕРА ТВ Битола: Во Скандинавија имаше забрана политичари да се кандидираат на локални избори

Претседателот на НСДП Тито Петковски беше во посета на Битола, на средба со раководствата на општинските организации, а во функција на подготовка

30 март, 2021

Трајковски за „Фактор“: Со отчетност и одговорно работење може да го изградиме секој капитален проект во државата

„АДИССДП во голема мера се трансформира и сѐ уште е во фаза на големи промени и развој кој ќе претстои во наредниот период пред сѐ во доближувањ

10 март, 2021

Трајковски: Предложивме измени на Законот за домување за решавање на проблемите со станбеното домување и диво вселените лица

Во калкулациите за што полесно надминување на негативните ефекти на пандемијата, АД за изградба и стопанисување со станбен и деловен простор од

4 март, 2021

ПЕТКОВСКИ ЗА ТВ 24: ПОТЕГОТ НА ЗАЕВ Е ЗА ПОЧИТ ВО УСЛОВИ НА ЛОШИ МОМЕНТИ НА ПОЛИТИЧКАТА СЦЕНА

Тито Петковски претседателот на НСДП во 24 анализа рече дека денешната изгласана доверба на владата е мудар потег на Заев. Легимитетот на в

5 декември, 2020

„Само Интервју” на Канал 5 ТВ со лидерот на НСДП г.Тито Петковски

Мешовитата комисија има фалинка, и од македонска и од бугарска страна треба да инсистираме да се предложат европски историчари, за да нема прис

22 октомври, 2020

ИНТЕРВЈУ Бошковска-Јанковски: Со новиот портал на Централниот регистар креиравме отворени податоци

ИНТЕРВЈУ ЗА ФОКУС ТУКА: Бошковска-Јанковски: Со новиот портал на Централниот регистар креиравме отворени податоци Централниот регистар дено

22 октомври, 2020

Интервју на Тито Петковски за бугарската ТВ Европа: Каков политички симбол е 11 Октомври за Северна Македонија?

Претседателот на НСДП, Тито Петковски во интервју во емисијата „Слободна зона“, кое се емитува на бугарската телевија ТВ Европа, вели дека  11 ок

1 јули, 2020

ИНТЕРВЈУ Тито Петковски: Коалицијата „Можеме“ е доказ дека можеме граѓански, наместо етнички и националистички

Ви пренесуваме дел од интервјуто кое претседателот на НСДП, Тито Петковски го даде за Слободен Печат: Тито Петковски е доајен на македонската по

19 мај, 2020

🎥📞 ПЕТКОВСКИ: КАКВА ЛИДЕРСКА СРЕДБА, КАКВИ ЛИДЕРИ – НЕ МОЖЕ ТОА ДА БИДЕ СУПСТИТУТ НА СОБРАНИЕТО

Изјава за Утрински брифинг на Слободна ТВ на претседателот на НСДП, Тито Петковски  Лидерската средба е компромитација на

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство