Интервјуа

5 февруари, 2014

Тито Петковски: ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ од Македонија направија луда куќа!

Кавадарци, Екипата на порталот МОЈОТГРАД направи интервју со претседателот на НСДП, г-дин Тито Петковски: Опфатени беа навистина клучни прашања

15 јануари, 2014

ПЕТКОВСКИ: Идниот претседател треба да биде државник

Интервју за Утрински весник на Претседателот на НСДП, Тито Петковски: ПРАШАЊА: 1.Од оваа временска дистанца, како гледате на вашата кандидату

8 јануари, 2014

Мираковска: Ќе имаме војска пренесена од партиските редови на ВМРО-ДПМНЕ во државната администрација

Собрание на Република Македонија, Изјава за порталот brif.mk на пратеничката од НСДП, г-ѓа Соња Мираковска, за Законот за администрацијата:  Пра

25 јули, 2013

Петковски: Премиерот мисли само на избори, а не каде оди Македонија

Интервју за РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА на претседателот на НСДП, г-дин Тито Петковски:   Премиерот Груевски не сака да се реши проблемот со името, нег

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство