Соопштенија

1 мај, 2020

НСДП им го честита на граѓаните 1 Мај-Меѓународниот ден на трудот

НСДП на сите граѓани на Република Северна Македонија им го честита 1 Мај- Меѓународниот ден на трудот, притоа изразувајќи желби за понатамошно за

30 април, 2020

Избраните и именувани лица од НСДП од своите плати ќе донираат во Солидарниот фонд за борба против Ковид-19

Соопштение за медиумите и јавноста: Имајќи ја во предвид одлуката на Уставниот суд со која се отвори постапка за оценување на уставноста и зако

8 април, 2020

Најбогатата партија во Европа ВМРО-ДПМНЕ да пренасочи дел од богатството за поддршка на здравството и економијата

Соопштение за медиумите и јавноста: Во овие тешки моменти пред кои сме исправени како општество и држава како резултат на пандемијата на корон

26 март, 2020

Тешките политички одлуки вродија со плод, граѓаните стануваат Европјани

Соопштение за медиумите и јавноста: НСДП ја поздравува вчерашната одлука на Советот за општи работи на ЕУ да се започнат преговори со Северна

11 март, 2020

Горан Мисовски и Соња Мираковска кандидати за пратеници од НСДП

Соопштение за медиумите и јавноста: НСДП донесе одлука за продолжување на соработката со досегашните коалициски партнери и заеднички настап на

30 јануари, 2020

ИЗБОРНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА НСДП-ПРИЛЕП. ЈУЛИЈАНА ЦЕКОВСКА РЕИЗБРАНА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА

Соопштение за јавноста и медиумите: Речиси и по 30 годни од прогласувањето на независноста на државата и по голем број на изборни циклуси се ушт

14 декември, 2019

Петковски од Тетово порача: Мултиетничноста на нашето општество не може да си дозволи уште едни парламентарни избори да паднат во сенка на тензии предизвикани од центри на кои национализмот им служи како параван за криминал и корупција

Општинската организација на НСДП од Тетово вчера одржа изборна конференција на која се избра ново локално раководство. Досегашниот претседател Го

7 декември, 2019

ДРАГИ КРСТЕВ РЕИЗБРАН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА НСДП-БИТОЛА

Разрешувањето на сите судии компромитирани со прислушкуваните разговори е првиот чекор кој треба да се направи во рамки на една сеопфатна и темел

28 ноември, 2019

ИЗБОРНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА НСДП КУМАНОВО. БЛАГОЈЧЕ ЈАКИМОВИЌ ИЗБРАН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА

Општинската организација на НСДП од Куманово вчера одржа изборна конференција на која се избра ново локално раководство. За претседател на општин

9 ноември, 2019

СЕДНИЦА НА ЦЕНТРАЛНИОТ ОДБОР НА НСДП: ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР ТРАЈКОВСКИ ИЗБРАН ЗА ШЕФ НА ИЗБОРНИОТ ШТАБ ЗА ПРЕСТОЈНИТЕ ИЗБОРИ. ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ПЕТКОВСКИ ЌЕ ГО ВОДИ ТИМОТ ЗА ПОДГОТОВКА НА ИЗБОРНАТА ПРОГРАМА

Централниот одбор на НСДП денес во Скопје одржа редовна седница на која се разговараше за подготовка на партијата за претстојните предвремени пар

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство