Соопштенија

20 април, 2022

Резултатите од меѓународните тестови на учениците да бидат референтна точка за идниот раст на платите на наставниците

Имајќи го во предвид севкупниот економски и социјален амбиент кој произлегува од инфлаторните притисоци, НСДП има разбирање за барањата на СОНК за

2 април, 2022

НСДП:  Донесена одлука за одржување на редовниот Петти Конгрес

Отпочнувајќи ги статутарните процедури за одржување на редовниот Петти Конгрес, Централниот одбор на НСДП денес во Скопје одржа седница на која бе

1 април, 2022

НСДП:  Резултатите од пописот да бидат основа за просперитетот на државата, а не за будење на национализмот

По цели две децении од безуспешни обиди за спроведување на најзначајната и најобемната статистичка операција во една држава, конечно имаме политич

20 октомври, 2021

НСДП ги повикува граѓаните во вториот изборен круг својaта поддршка да ја дадат на коалицијата „Најдоброто за мојата општина“

НСДП на овие локални избори одлучи да биде дел од коалицијата „Најдоброто за мојата општина“, група на прогресивни политички партии кои со своите

8 септември, 2021

НСДП дел од коалицијата „Најдоброто за мојата општина“

Потпретседателот на НСДП, Горан Мисовски, во седиштето на СДСМ го попиша договорот за заеднички настап на претстојните локални избори со уште 20 полит

19 јули, 2021

Петковски: На локалните избори ќе дадеме предност на квалитетните идеи

Во рамки на подготовките за претстојните локални избори претседателот на НСДП, Тито Петковски вчера во Битола имаше работна средба со претседателите н

14 јули, 2021

Претседателот на НСДП на средба со општинските организации од четвртата изборна единица

Претседателот на НСДП, Тито Петковски во рамки на подготовките за претстојните локални избори, вчера во Кавадарци имаше работна средба со претседате

2 јули, 2021

Петковски: На локалните избори ќе дадеме шанса на сите кои имаат висок професионален и морален углед

Во рамки на подготовките за претстојните локални избори, претседателот на НСДП Тито Петковски вчера во скопската општина Аеродром имаше работна средба

25 јуни, 2021

Петковски: Да не гледаме низ етничка и партиска призма на локалните избори

Во рамки на подготовките за претстојните локални избори, претседателот на НСДП Тито Петковски вчера во Тетово имаше работна средба со претседателите н

23 јуни, 2021

Обраќање на потпретседателот Мисовски на 57 Генерално собрание на ПАБСЕК

Почитуван претседавач, Почитувани колеги, Гости, Дами и господа, Ми претставува огромна чест и задоволство, во име на Собранието на Република Север

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство