Соопштенија

25 јуни, 2020

Мисовски: Подвиткан под бремето на криминалците Мицковски не може да се исправи пред јавноста

„Пораките за обнова на земјата кои ги упатува лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, се пораки на политичар кој се крие, кој бега, кој се плаши, к

24 јуни, 2020

НСДП: Изборната кампања да биде политички натпревар на идеи и програми

Соопштение за медиумите и јавноста: На првиот ден од изборната кампања на предвремените парламентарни избори кои треба  доведат до политичка в

12 јуни, 2020

НСДП: Нема потреба од продолжување на вонредната состојба, брзи избори се излезно решение

Соопштение за медиумите и јавноста: До политичка влада која ќе сноси целосна одговорност за состојбите во државата може да се дојде единствено п

18 мај, 2020

Неопходно е брзо одржување на парламентарни избори

Соопштение за медиумите и јавноста: Што побрзо одржување на парламентарните избори во Северна Македонија е неопходно. Од уставно-правен аспект

8 мај, 2020

ВМРО-ДПМНЕ преку својот министер во МВР прави сѐ за да ги пролонгира изборите

Соопштение за медиумите и јавноста: Последните настани поврзани со организирањето на прослава за Денот на полицијаците и масовниот верски наст

1 мај, 2020

НСДП им го честита на граѓаните 1 Мај-Меѓународниот ден на трудот

НСДП на сите граѓани на Република Северна Македонија им го честита 1 Мај- Меѓународниот ден на трудот, притоа изразувајќи желби за понатамошно за

30 април, 2020

Избраните и именувани лица од НСДП од своите плати ќе донираат во Солидарниот фонд за борба против Ковид-19

Соопштение за медиумите и јавноста: Имајќи ја во предвид одлуката на Уставниот суд со која се отвори постапка за оценување на уставноста и зако

8 април, 2020

Најбогатата партија во Европа ВМРО-ДПМНЕ да пренасочи дел од богатството за поддршка на здравството и економијата

Соопштение за медиумите и јавноста: Во овие тешки моменти пред кои сме исправени како општество и држава како резултат на пандемијата на корон

26 март, 2020

Тешките политички одлуки вродија со плод, граѓаните стануваат Европјани

Соопштение за медиумите и јавноста: НСДП ја поздравува вчерашната одлука на Советот за општи работи на ЕУ да се започнат преговори со Северна

11 март, 2020

Горан Мисовски и Соња Мираковска кандидати за пратеници од НСДП

Соопштение за медиумите и јавноста: НСДП донесе одлука за продолжување на соработката со досегашните коалициски партнери и заеднички настап на

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство