Соопштенија

12 јуни, 2021

Петковски: НСДП ќе даде шанса и на партиски неопределените граѓани да се вклучат во локалните избори

Во рамки на подготовките за претстојните локални избори претседателот на НСДП, Тито Петковски, вчера во Куманово имаше работна средба со претседателит

10 јуни, 2021

Обраќање на потпретседателот Горан Мисовски на инфосесијата „Глобалните цели за одржлив развој и улогата на парламентите во постигнување на агендата 2030“

Почитувана г-ѓа Росана Дуџак, постојан координатор на Обединетите нации, Почитувани пратеници, претставници на Службата, Дами и господа, Ми прест

9 јуни, 2021

Петковски: Компетентноста и креативноста да добијат примат на локалните избори

Во рамки на подготовките за претстојните локални избори претседателот на НСДП Тито Петковски, вчера на велешкото езеро „Младост“ имаше работна средба

8 јуни, 2021

НСДП: Најголем приоритет да добијат вложувањата во човечкиот капитал

На 29.05.2021 година Владата на Република Северна Македонија го претстави Интервентниот план за инвестиции 2021-2027 година. Планот содржи јавни и при

1 мај, 2021

Честит 1 Мај!

НСДП на сите граѓани на Република Северна Македонија им го честита 1 Мај- Меѓународниот ден на трудот, чие одбележување веќе втора година по ред е во

21 јануари, 2021

НСДП: Образованието да биде национален приоритет

Соопштение за медиумите и јавноста: Во однос на реформата на основното образование кое се најавува од страна на Министерството за образование

31 декември, 2020

Во новата 2021 година политички сплотени и посветени да продолжиме Северна Македонија да ја градиме и развиваме

Почитувани сограѓани, Ја завршуваме 2020 година во сенка на пандемијата на КОВИД – 19, позади нас оставаме една тешка година која бараше од це

17 август, 2020

НСДП: Оваа учебна година да се прескокне

СООПШТЕНИЕ ЗА МЕДИУМИТЕ И ЈАВНОСТА: Во пресрет на први септември, денот кога започнува учебната година и носењето на одлука за начинот на кој ќе

12 јули, 2020

НСДП до граѓаните: Излезете на 15 јули и учествувајте во носењето на големата одлука да продолжиме напред

Изминативе три ипол години успеавме да отвориме нова страница во историјата на државата, се надминаа билатералните спорови со соседните земји,

6 јули, 2020

НСДП: Еколошки мерки од полза за граѓаните и за стопанството

Интегрален транскрипт од изјавата на портпаралот на Централниот изборен штаб на НСДП, Владимир Трајкоски: Обновливите извори на енергија за мн

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство