Активности

27 јули, 2019

Министерката Апостолска во Кромберг и Шуберт: Преку конкретна поддршка на компаниите Владата спроведува силна

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес реализираше работна посета на компанијата „Кромберг и Шуберт“ ко

25 јули, 2019

Апостолска: Со измените на Законот за финансиска поддршка на инвестициите го унапредуваме системот на поддршка на стопанството

Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес имаше работна средба во Сојузот на стопански комори на Македониј

21 јули, 2019

Апостолска: Со мерката „Мој ДДВ“ граѓаните стануваат партнери на државата во борбата против сивата економија

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес во Прилеп се вклучи во промотивната кампања која Управата за јав

10 јули, 2019

БОШКОВСКА-ЈАНКОВСКИ: СО РЕГИСТАРОТ НА ВИСТИНСКИ СОПСТВЕНИЦИ, ЦР ЌЕ СЕ ВКЛУЧИ ВО БОРБАТА ПРОТИВ ПЕРЕЊЕТО ПАРИ И ФИНАНСИРАЊЕТО ТЕРОРИЗАМ

Интервју на директорката на Централниот регистар на Северна Македонија, Марија Бошковска Јанковски за Стандард.мк: Од вашето преземање на функ

5 јули, 2019

Министерката Апостолска во посета на „Амфенол“ – Нови инвестиции и работни места во компанијата, Законот за финансиска поддршка на инвестициите дава резултати

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска вчера ја посети американската компанија „Амфенол“ во Кочани, при што с

27 јуни, 2019

Министерката Апостолска се сретна со полскиот амбасадор Тицињски

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес оствари работна средба со амбасадорот на Република Полска во Реп

26 јуни, 2019

Министерката Апостолска ја посети американската компанија „Теламон“

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес ја посети американската компанија „Теламон“, која минатата годин

18 јуни, 2019

Министерката Апостолска пред словачки бизнисмени ги претстави поволностите за инвестирање во земјава

Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес во Владата на Република Северна Македонија прими бизнис делегаци

11 јуни, 2019

Вицепремиерот Анѓушев и министерката Апостолска на средба со јапонска бизнис делегација – Република Северна Македонија би можела да биде порта за јапонските компании кон Европа

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерката задолжена за странски инвестиции Зорица Апост

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство