Активности

4 март, 2020

Премиерот Спасовски и министерката Апостолска: Американската компанија „Теламон“ ги препозна одговорните и стимулативни политики на Владата

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, придружуван од министерката без ресор задолжена за странски инвес

28 февруари, 2020

Апостолска на македонско-бугарски бизнис форум: Економијата поставена на цврсти темели, компаниите се повеќе инвестираат и растат

Mинистерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска денес учествуваше на „Бугарско-македонскиот бизнис форум – Заедно може

26 февруари, 2020

Министерката Апостолска во посета на компанијата „ВИК груп“ – За над 5000 лица е зголемен бројот на вработени во компаниите кои работат во ТИР зоните

Заменичката на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжена за економски прашања, Мила Царовска и министерката за странски

14 февруари, 2020

Министерката Апостолска: Домашните компании ја препознаа поддршката од Владата, засилено инвестираат и го модернизираат производството

Во рамки на активностите за посета на компании со домашен капитал, корисници на мерки од Законот за финансиска поддршка на инвестициите, министер

11 февруари, 2020

Министерката Апостолска: Го стимулираме растот на платите во приватниот сектор, со цел зголемување на мотивацијата кај работната сила да остане во индустријата

Во рамки на теренските активности кои претходеа на денешната редовна седница на Владата на Република Северна Македонија, која се одржува во Охрид

11 февруари, 2020

Премиерот Спасовски и министерката Апостолска во посета на ЛТХ Леарница: Владата направи пресврт во поддршка на бизнисите, се испорачуваат реални ефекти – Нова инвестиција од над 15 милиони евра

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски и министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Апос

8 февруари, 2020

ПЕТКОВСКИ: Интересот на државата треба да се стави пред се’ друго!

„Организацијата и самиот чин на одржување на наредните парламентарни избори, конечно после 30 години од нашата независност треба да ја легитимира

6 февруари, 2020

Mинистерката Апостолска во посета на компанијата „Раде Кончар контрактори и релеи“: Владата води одговорни економски политики насочени кон работниците и работодавачите

Заменичката на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжена за економски прашања, Мила Царовска, министерката за странски и

30 јануари, 2020

ИЗБОРНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА НСДП-ПРИЛЕП. ЈУЛИЈАНА ЦЕКОВСКА РЕИЗБРАНА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА

Соопштение за јавноста и медиумите: Речиси и по 30 годни од прогласувањето на независноста на државата и по голем број на изборни циклуси се ушт

31 декември, 2019

СРЕЌНА НОВА 2020 ГОДИНА

  Нова социјалдемократска партија на граѓаните на Република Северна Македонија им посакува стабилна, успешна и просперитетна Нова Година, в

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство