ОЛИВЕР ДОСЕВСКИ УЧЕСТВУВАШЕ НА АКАДЕМИЈА ЗА ПОЛИТИЧКА ДЕБАТА, КАКО ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ „ПРАКТИКУВАЈ ДЕМОКРАТИЈА“

15 февруари, 2024

Оваа активност е дел од проектот „Практикувај демократија“, спроведуван од ВФД, а финансиран од British Embassy


Претставници на 15 подмладоци на политички партии во Северна Македонија стекнаа практично знаење од експерти за ефективна комуникација.


На овој модул од Академијата за политичка дебата, тие учеа за важноста на комуникацијата со медиумите, уметноста на сценскиот настап и успешното развивање на јавната политика. Учесниците ги подготвуваа случаите за нивната Јавна дебата која ќе биде завршен настан на овогодишната Академија за политичка дебата.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство