Активности

5 јули, 2020

Мисовски: Преку вистински економски патриотизам до нови рекордни странски ивнестиции

„За двеипол години донесовме една милијарда и 177 милиони евра странски инвестиции, рекордни бројки кои се должат на вистински економски патриоти

5 јули, 2020

МОЖЕМЕ – Струмица ќе стане регионален здравствен центар на југоистокот

Струмица со својата местоположба природно е да биде центар на југоистокот која ќе има силен капацитет да ги им обезбеди услуги не само на струмич

5 јули, 2020

Мираковска: Полноправното членство во ЕУ е најдобро решение за земјоделците

"Многу важно на овие избори да се заокружи бројот 3, да се гласа за коалицијата „Можеме“ бидејќи најдоброто решение за сите земјоделски производи

5 јули, 2020

Поддршка за хероите на новото време: Медицински работници, чувари на редот, земјоделци, тутунари…

Прилеп е гордост на Македонија од кога сме тука. Од античката Стибера преку Волкашин и Марко Крале до град херој во НОБ. Но сега е ново време

4 јули, 2020

Мисовски во Аеродром: Ќе продолжиме силно да чекориме на европскиот пат

„Извесна е големата победа на коалицијата Можеме на 15 јули, поддршката која ја добиваме на секојдневните средби со граѓаните не уверува дека држ

4 јули, 2020

Мираковска: Изградба на нов клинички центар во Скопје и три регионални центри

Во следниот четиригодишен мандат почнуваме со изградба на нов клинички центар во Скопје и три региоанални центри во Струмица, Тетово и Охрид, што

4 јули, 2020

Трајковски: НСДП ќе предложи мерки за развој на индустријата во руралните средини

Развивање на мерки за забрзување регионалниот економски раст, со посебен фокус нна индустрискиот раст во руралните средини преку поддршка за отво

3 јули, 2020

Мираковска од Прилеп: Во тек е градежна офанзива, се вложија 350 милиони денари во индустриската зона

„Во Прилеп каде што имаме една вистинска градежна офанзива, владата предводена од СДСМ и коалицијата вложи огромни средства за yредување на инд

3 јули, 2020

Мисовски: Мицкоски е пред дебакл, завршува борбата за амнесија на криминалот на Груевски

„ВМРО-ДПМНЕ цврсто чекори кон дебакл. Го имаме лузерскиот тандем на Мицкоски и Силјановска кои ја водат борбата за амнестија на криминалот на Г

3 јули, 2020

Мираковска: За четири години ќе вложиме 800 милиони евра во земјоделството

„Во изминатиов период вложивме над 430 милиони евра во земјоделството, за земјоделците да добијат повисоки цени, за да биде испочитувана нивната

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство