Активности

1 јули, 2022

ЗОРАН ГЕОРГИЕВ ОД БИТОЛА ИЗБРАН ЗА ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА АД ЗА ИЗГРАДБА И СТОПАНИСУВАЊЕ СО СТАНБЕН ПРОСТОР И СО ДЕЛОВЕН ПРОСТОР ОД ЗНАЧЕЊЕ ЗА РЕПУБЛИКАТА – СКОПЈЕ

На денешната седница на Одборот на директори на АДИССДП за генерален директор беше избран Зоран Георгиев од Битола, откако претходно Влада

1 јули, 2022

МИСОВСКИ НА СРЕДБА СО ВЛАДИНАТА КОАЛИЦИЈА ЗА ФРАНЦУСКИОТ ПРЕДЛОГ

Владината коалиција денес разговара за европскиот предлог врзан со евроинтеграциските процеси на Република Северна Македонија кој вчера пристигна

29 јуни, 2022

ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР НА НСДП МИЛКОВСКИ ВО ПОСЕТА НА ПАРЛАМЕНТОТ НА ЦРНА ГОРА

Генералниот секретар на НСДП и заменик генерален секретар на Собранието на Република Северна Македонија оствари средба со генералниот секретар на Парл

29 јуни, 2022

МИРАКОВСКА: ЕП ДАВА ЈАСНА ПОДДРШКА НА ЗЕМЈАВА ЗА ЕВРОИНТЕГРАЦИЈАТА – ВО ДОНЕСЕНИОТ ДОКУМЕНТ ВНЕСЕНИ МАКЕДОНСКИТЕ ЦРВЕНИ ЛИНИИ

-На 19-тиот состанок на мешовитиот парламентарен Комитет донесовме важни препораки за нашата земја, важни за одностите помеѓу Македонија и Европската

26 јуни, 2022

НСДП НА ЦЕНТРАЛНИОТ ОДБОР ВО СТРУГА ГО ИЗБРА НОВОТО РАКОВОДСТВО

Вчера 25 јуни 2022 година, во хотел Дрим во Струга, се одржа Првата конститутивна сецница на Централниот одбор на НСДП на која беше избрано новото рак

19 јуни, 2022

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА НСДП ГОРАН МИСОВСКИ НА СРЕДБА НА ВЛАДЕАЧКАТА КОАЛИЦИЈА

Денес, заедно со коалиционите партнери се собираме во исклучително сложен политички, економски и безбедносен амбиент. Условите во кои Владата и п

19 јуни, 2022

НСДП потпиша Декларација за стабилност за граѓаните, домашната економија и бизнис секторот во време на криза, избори во 2024 година

На денешната средба на владините коалициони партнери беше усвоена и потпишана Декларација за обезбедување стабилност за граѓаните, домашната еконо

17 јуни, 2022

МИСОВСКИ ВО ОХРИД НА СРЕДБА СО РАКОВОДСТВА НА ОПШТИНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ НА НСДП

Претседателот на НСДП Горан Мисовски денес во Охрид оствари средба со дел раководствата на општински организации на НСДП од Охрид, Битола, Прилеп, Кав

4 јуни, 2022

МИСОВСКИ ИЗБРАН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА НСДП

Денес, 4 јуни 2022 година во Скопје се оддржа Петтиот Конгрес на НСДП Нна кој присуствуваа 426 делегати од вкупно 493. За нов претседател на НС

4 јуни, 2022

ПРОГРАМА НА ГОРАН МИСОВСКИ „ВИЗИЈАТА ЗА НСДП 2022-2026 ГОДИНА“

ПРОГРАМАТА ВО ПРИЛОГ НА СЛЕДНИОТ ЛИНК   ЗОШТО ОДЛУЧИВ ДА СЕ КАНДИДИРАМ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ  НА НСДП? Почитувани делегати! Петтиот Конг

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство