Избор на уредникот

26 февруари, 2024

ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР НА НСДП МИЛКОВСКИ СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ОО НСДП КРИВА ПАЛАНКА РИСТОВСКИ, ОСТВАРИЈА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КРИВА ПАЛАНКА, САШО МИТРОВСКИ

На средбата разговараа за успешно реализираните проекти во градот, но и во североисточниот регион, констатирајќи дека владеачката коалиција предводена

22 февруари, 2024

ИЗЈАВА ЗА МЕДИУМИТЕ НА МАЈА СТОЈКОВСКА ПРЕТСЕДСТЕЛКАТА НА НСДП-ЃОРЧЕ ПЕТРОВ И СОВЕТНИЧКА ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

Поднесена предлог одлука за стопирање на издавање на одобренија за градба од ДУП СЗ16 - Ѓорче Петров Градоначалник Александар Стојкоски, јавно ве п

22 февруари, 2024

ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР МИЛКОВСКИ СО КООРДИНАТОРОТ НА НСДП ЗА ИЕ.2 ЈАЌИМОВИЌ ПРИСУСТВУВАА НА ОТВОРАЊЕ НА РЕГИОНАЛНИОТ ШТАБ ЗА ИЕ.2 НА ЕВРОПСКАТА КОАЛИЦИЈА ВО БУТЕЛ

Шефот на Централниот изборен штаб на НСДП - Нова социјалдемократска партија генералниот секретар Мики Милковски, заедно со координаторот на НСДП - Рег

20 февруари, 2024

НСДП ЈА ОТПОЧНА ПОСТАПКАТА ЗА ИЗБОР НА КАНДИДАТИ ЗА ПРАТЕНИЦИ

На Осмата седница на Централниот одбор на НСДП - Нова социјалдемократска партија која се одржа во хотел Хилтон во Скопје партијата донесе Одлука за от

18 февруари, 2024

ВМРО -ДПМНЕ ПРЕКУ МИНИСТРИТЕ ГО ВОСКРЕСНА „МВРО“

Владеењето на ВМРО-ДПМНЕ се карактеризираше со трите „П“: пендрек, пари и пропаганда. Не поминаа повеќе од дваесеттина дена откако ВМРО-ДПМНЕ партицип

16 февруари, 2024

ИЗБОРНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЖЕНИТЕ НА НСДП КУМАНОВО

На конференцијата присуствуваа 50 делегатки кои ја избраа Соња Радојковиќ за претседателка на Општинската организацијата на жените на НСДП Куманово, а

15 февруари, 2024

ЕМИЛ НИКОЛОВСКИ И МАЈА СТОЈКОВСКА УЧЕСТВУВАА НА КОНФЕРЕНЦИЈА: “НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ ВО ПОЛИТИКАТА – РЕШЕНИЈА ЗА ПОГОЛЕМО ПОЛИТИЧКО УЧЕСТВО НА ЖЕНИТЕ”

Политичките партии ќе имаат предизвик во одржување на претставничката демократија, доколку не преземат мерки да ја засилат и охрабрат улогата на женит

15 февруари, 2024

ОЛИВЕР ДОСЕВСКИ УЧЕСТВУВАШЕ НА АКАДЕМИЈА ЗА ПОЛИТИЧКА ДЕБАТА, КАКО ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ „ПРАКТИКУВАЈ ДЕМОКРАТИЈА“

Оваа активност е дел од проектот „Практикувај демократија“, спроведуван од ВФД, а финансиран од British Embassy Претставници на 15 подмладоци на

15 февруари, 2024

ИВАН ТРАЈКОВСКИ ОД НСДМ НА АКАДЕМИЈАТА ЗА ПОЛИТИЧКА ДЕБАТА

Иван Трајковски од младинската организација на Нова социјалдемократска партија (НСДМ) учествуваше на Академијата за политичка дебата од Фондацијата за

12 февруари, 2024

МИСОВСКИ ВО ИНТЕРВЈУ ЗА ЕМИСИЈАТА „24 АНАЛИЗА“ : ИЗБОРИТЕ ЌЕ СЕ РАСПИШАТ ЗА 14 ФЕВРУАРИ, А КАМПАЊАТА ПОЧНУВА НА 4 АПРИЛ

Претседателот на НСДП - Нова социјалдемократска партија Горан Мисовски гостуваше на ТВ 24 во емисијата "24 АНАЛИЗА": Изборите ќе се распишат на 14 фев

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство