Говори

7 април, 2014

СТЕВО: ОПОЗИЦИЈАТА ВОДИ НА СИТЕ АНКЕТИ, ПОБЕДАТА СЕ БЛИЖИ

Обраќање на кандидатот за претседател на Република Македонија Стево Пендаровски Добровечер, поздрав до цела Македонија, до сите што се овде, до с

25 март, 2014

ПЕНДАРОВСКИ: МАКЕДОНИЈА ЗАСЛУЖУВА ДА ОДИ НАПРЕД

Промотивна Конвенција на кандидатот за претседател на Република Македонија, Проф.д-р Стево Пендаровски Драги пријатели, Почитувани гости, Пред

12 март, 2014

ТАМАРА БААРА: Декларацијата за фер избори да биде основа за начинот на функционирање на помладоците во текот на целата изборна кампањa

Обраќање на Тамара Баара, претседател на НСДМ на Иницијативата за потпишување на Декларацијата за фер и демократски избори меѓу политичките подм

5 март, 2014

МИСОВСКИ: ДПМНЕ и ДУИ го реализираат завршниот чин на измамничката тактика

Собрание на РМ, Говор на Координаторот на Пратеничката група на НСДП, Горан Мисовски, во врска со точката за распуштање на Собранието на Републик

21 февруари, 2014

СТЕФАНОВСКИ: Власта во Македонија боледува од патриотски нихилизам, морална анорексија и финансиска булимија

Кочани, Говор на Претседателот на ОО на НСДП-Кочани на трибината која ја организираше НСДП на тема „Македонија...Европска?“ Добровечер на сите.

21 февруари, 2014

АЦЕВСКИ: ВЛАДАТА НА МАЛА ВРАТА ВРШИ УПАД ВО АВТОНОМИЈАТА НА УНИВЕРЗИТЕТИТЕ

Собрание ма РМ, Говор на пратеникот на НСДП. проф.д-р Николче Ацевски:    Читајќи ги 16 те закони по скратена постапка во делот на образованието

19 февруари, 2014

ДАЛИ ЗА РЕГУЛАТОРНАТА КОМИСИЈА ЗА ЕНЕРГЕТИКА ВАЖАТ ЗАКОНИТЕ ВО Р.МАКЕДОНИЈА?

Собрание на РМ, Говор на пратеникот од НСДП, проф.д-р Николче Ацевски во врска со именувањето на нов член на РКЕ:  Конечно при крајот на мандато

18 февруари, 2014

НСДП ПРЕДЛАГА СОБРАНИЕТО НА РМ ДА РАСПРАВА ЗА ИНТЕНЗИВИРАЊЕТО НА ПРОЦЕСОТ НА ИСЕЛУВАЊЕ ОД МАКЕДОНИЈА И ЗЕМАЊЕТО НА БУГАРСКИ ДРЖАВЈАНСТВА

Собрание на РМ, Пратеничката група на НСДП и ЛП поддржана од Пратеничката група на СДСМ и Пратеничката група на ПЕИ и СЛ денес му предложија на С

14 февруари, 2014

Стефановски: Неправилности во работењето на локалната владеачка гарнитура во Кочани

Дискусија на седница на Советот на општина Кочани на советникот од НСДП и претседател на ОО на НСДП-Кочани, Сашко Стефановски:  Во петокот (14.0

15 јануари, 2014

Мисовски: Аџиев е класичен полтрон кого власта го наградува со нова функција

Дел од говор пренесен од порталот ПЛУСИНФО на Комисијата за избори и именувања во Собранието на Република Македонија, на Координаторот на Пратени

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство