Мираковска на трибина во Куманово „Разултати што прават разлика“

25 јуни, 2023
Во НУЦК Трајко Прокопиев во Куманово со почеток во 12.30 часот, се оддржа четвртата од серијалот тематски трибини на СДСМ и Коалицијата „Разултати што прават разлика“.

Трбината е на тема „МК во ЕУ до 2030“ во организација на Комисијата за надворешни работи и евроинтеграции на СДСМ.

На трибината свое обраќање имаа:
✅️Димитар Ковачевски, претседател на СДСМ
✅️Бојан Маричиќ,секретар за меѓународна соработка на СДСМ
✅️Соња Мираковска, пратеничка од НСДП – Нова социјалдемократска партија и копретседавач на Мешовитиот парламентарен комитет на Северна Македонија-ЕУ
✅️Фани Каранфиловска-Пановска, претставник од граѓански сектор
✅️Филип Тосевски, претседстел на Комисијата за надворешни работи и евроинтеграции на СДСМ
На трибината присуствуваа и потпретседателот на НСДП Зоран Маневски, претседателот на ОО на НСДП Куманово Благојче Јаќимовиќ, членови и симпатизери на НСДП од Куманово.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство