(ВИДЕО) Петковски: Бугарија игра крајно деструктивно

22 ноември, 2021

„Единствената западна земја која сака Македонија да е членка на ЕУ е САД. Притисокот од САД се чувствува и во новата бугарска влада, но се чувствува и во ЕУ. Македонско – бугарскиот спор влегува во конфузија, ниту една од европските земји не можеле да претпостават дека ќе дојде до вакво нешто. Бугарија игра крајно деструктивно, делува како некое галениче во ЕУ, таа е и брука за Европската Унија. ЕУ има механизми да ги дисциплинира своите членови, тоа Полска најдобро го почувствува на својот грб“ – вели Тито Петковски, поранешен претседател на Собрание и претседател на НСДП, во Студио 10 на ТВ24.

Целото интервју може да го погледнете ОВДЕ(Телевизија 24)

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство