Трајковски за „Фактор“: Со отчетност и одговорно работење може да го изградиме секој капитален проект во државата

30 март, 2021
„АДИССДП во голема мера се трансформира и сѐ уште е во фаза на големи промени и развој кој ќе претстои во наредниот период пред сѐ во доближувањето на компанијата кон граѓаните во улога на нивен сервис и решавање на сите оние проблеми со кои се соочуваат, а кои се од делокругот на нашето работење. Личната мотивација пред сѐ ја гледам во успешното работење на друштвото како и во реализација на проектите кои се зацртани на краток и долг рок, но најмногу од сѐ ја гледам во желбата за трансформација на друштвото во една голема компанија која гради за потребите на државата посебно за потребите на социјално ранливите категории“, вели во интервју за порталот „Фактор“, генералниот директор на АДИССДП, Кристијан Трајковски.
Тој истакнува дека неговата визија за Акционерското друштво е во наредниот период тоа да прерасне во мултинационална компанија која ќе стопанисува со имот во земјата и во странство, и притоа ќе биде двигател на урбаното живеење во нашето општество.
Целото интервју може да го прочитате ОВДЕ(Фактор)

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство