СРЕДБА ПЕТКОВСКИ-ЖЕРНОВСКИ

28 октомври, 2014

Соопштение за медиумите и јавноста:

tito fokus

Денес во просториите на НСДП се одржа средба помеѓу претседателот на НСДП, Тито Петковски и претседателот на ЛДП, Андреј Жерновски.

На средбата беа разменети мислења околу актуелната политичка состојба во Република Македонија, за Извештајот за напредокот на Република Македонија на Европската комисија, за начинот на делување на опозициските партии, како и за односот на пратениците на двете политички партии кон Собранието на Република Македонија.

Исто така заеднички е констатирана потребата од поблиска соработка меѓу партиите од Опозицискиот фронт и проширување на опозицискиот блок со нови субјекти.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство