ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА МИРАКОВСКА: Со Законот за матична евиденција се создаваат услови лицата без документи да добијат право да бидат регистрирани

14 јуни, 2023
🟦Денес на прес конференција потпретседателката на НСДП – Нова социјалдемократска партија Sonja Mirakovska го најави Законот за изменување и дополнување на Законот за матична евиденција, со кој се создаваат услови лицата без документи да добијат право да бидат регистрирани и да ги остварат сите загарантирани човекови права.
🟨На големо задоволство на сите Законот денес беше изгласан на пленарна седница.
🟦Нека им е со среќа на сите лица, поготово на децата кои долги години очекуваа овој закон да го види светлото на денот.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство