НСДП: Јавноста самата ќе се увери дека „царот е гол“

30 мај, 2014

Соопштение за медиумите и јавноста:

nsdp-logo1

Доколку Груевски е убеден дека работи на Европската агенда, воопшто не треба да гледа што прави опозицијата.

Тој добро знае дека неговата и политиката на неговата Влада немаат ништо заедничко со европските вредности. Токму поради тоа причините за сопствениот и неуспехот на Македонија сака по секоја цена да ги пронајде кај некој друг.

И Груевски и македонската јавност добро знаат дека првото предупредување од Брисел за можноста за одземање на кандидатскиот статус на Македонија пристигна веднаш по исфрлашето на пратениците и новинарите од македонското собрание оној црн понеделник на 24.12.2012 година. После тоа се случија уште многу настани кои го доведуваат во прашање кандидатскиот статус на Македонија.

Груевски знае дека селективно судење, оцрнувањето на се што не мисли како него, националистичката и шовинистиската реторика, омразата, целосната контрола на медиумите и драконското казнуваwе на новинарите, блокада на демократските процеси, не се европски вредности а тој масовно ги применува за да остане на власт.

По враќањето на пратеничките мандати на опозиционерите, лагите, триковите и блеферските потези на Груевски, се повеќе ќе доаѓаат до израз. Груевски допрва ќе скока, ќе се заканува и ќе ја замајува македонската јавност, злоупотребувајќи ги медиумите под негова контрола, но набргу и самиот ќе се увери дека на лагата и се кратки нозете.

Нема да помине долго време кога македонската јавност самата ќе се увери дека „царот е гол“.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство