Мисовски: Парламентот има стабилно мнозинство и полноправно одлучува

26 ноември, 2021

Минатата година граѓаните се изјаснија, ни дадоа мандат. Ви тврдам дека имаме парламентарно мнозинство и можеме полноправно да одлучуваме. Очекуваме Алтернатива да донесе позитивна одлука за коалицирање, но и без тоа имаме мнозинство. Или, ако кажеме обратно ВМРО ДПМНЕ и Левица немаат мнозинство, а тоа се виде при обидот за уривање на владата, изјави за Утрински брифинг на „Слободна ТВ“ потпретседателот на Собранието и потпретседател на НСДП, Горан Мисовски.

-Извештајот за напредокот на Северна Македонија е добар и велам, како потпретседател на Собранието, дека 53 седници имаме одржани за 2,5 години и 73% од нив се затворени. Не беше лесно, но го завршивме. Имаме одреден сет закони кои не се донесени поради тоа што ги кочат опозициските партии. Таков е и законот за неработна недела. Се блокираат закони кои се од општ интерес, како законот за решавање на статусот на наставниците.

Гостувањето на потпретседателот на НСДП, Мисовски може да го погледнете ОВДЕ(Слободен печат)

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство