КАНДИДАТСКИ ЛИСТИ ЗА ПРАТЕНИЦИ ОД СДСМ,НСДП, ЛДП И КОАЛИЦИОНИТЕ ПАРТНЕРИ

30 март, 2014

Погледнете ги кандидатски листи за пратеници од СДСМ, НСДП, ЛДП и коалиционите партнери

nsdp-logo

Изборната единица број 1

1. Рената Дескоска
2. Софија Куновска
3. Стефан Богоев
4. Љубомир Јосифовски
5. Дуфе Кукоски
6. Солза Грчева
7. Лидија Димова
8. Сафет Бишевац
9. Кире Наумов
10. Бобан Јанкоски,
11. Анета Симеска Димоска
12. Далибор Богдановски
13. Драган Ацевски
14. Дарко Каевски
15. Тамара Баара
16. Андреја Кнежевски
17. Драган Баварчиќ
18. Невена Спасовска
19. Христијан Јосифовски
20. Ангела Велинова

Изборната единица број 2

1. Петре Шилегов
2. Љубиша Николиќ
3. Соња Мираковска
4. Љубица Буралиева
5. Благоја Стојановски
6. Самка Ибраимовски
7. Марина Алексовска
8. Мирослав Јовановиќ
9. Сенат Смаиловиќ
10. Иво Скилевски
11. Селда Ујкановиќ
12. Милица Бубало
13. Ленче Шегмановиќ Комненовиќ
14. Жаклина Јовановска
15. Владислав Трајковски
16. Виктор Груев
17. Филип Јаневиќ
18. Јасминка Спасовска
19. Шаип Рамадани
20. Пасал Сетинов

Изборната единица број 3

1. Марјанчо Николов
2. Ален Георгијев
3. Јагода Шахпаска
4. Горан Мисовски
5. Миле Андонов
6. Мира Стојчевска
7. Енес Ибрахим
8. Борјанчо Мицевски
9. Даница Рамбабова
10. Делчо Илиев
11. Зоран Наков
12. Наташа Богдановска
13. Соња Стаменкова
14. Слободан Постолов
15. Тимчо Ристовски
16. Маја Хеско
17. Кирил Шапкалиевски
18. Стефче Алексов
19. Анѓел Јанков
20. Славчо Димов

Изборната единица број 4

1. Хари Локвенец
2. Панче Орцев
3. Роза Топузова Каревска
4. Бетиане Китев
5. Сашо Поцков
6. Милева Ѓоргиева
7. Горан Сугарески
8. Марјан Даскаловски
9. Живка Гавровска
10. Јордан Шијаков
11. Ратка Алаванова
12. Јасмина Гулевска
13. Благој Илиев
14. Ленче Стојанова
15. Јане Вртески
16. Демир Куртев
17. Маја Зафирова
18. Јосиф Стојанов
19. Александар Џагадуроски
20. Тинка Петрушева

Изборната единица број 5

1. Васко Ковачевски
2. Томислав Тунтев
3. Биљана Настеска
4. Горан Милевски
5. Јован Митрески
6. Јулијана Силјановска
7. Ѓоко Танасоски
8. Аднан Џафероски
9. Ружица Перевска
10. Зоран Ѓоргијев
11. Никола Поповски
12. Драгана Куртеска Филипоска
13. Наташа Струмениковска
14. Валентина Аврамоска
15. Билјана Лешоска
16. Максуд Али
17. Славица Јовческа
18. Соња Цветкоска
19. Мишел Силјаноски
20. Јасмина Стевановска

Изборната единица број 6

1. Стојко Пауновски
2. Благојче Трпевски
3. Севим Мурати
4. Ивица Михајлоски
5. Вања Јовчевска
6. Азен Фејзоски
7. Анастасија Блажевска
8. Зоран Ангелов
9. Цвете Серафимоски
10. Денис Богоевски
11. Ангела Крајческа
12. Александар Бојоски
13. Горан Чавдаровски
14. Дени Апостоловски
15. Елица Матевска
16. Светлана Петковска
17. Тахир Зунуни
18. Мелиса Ценовска
19. Игор Петкоски
20. Бојан Ристовски

Изборната единица број 7

1. Гелал Абдијевиќ

Изборната единица број 8

1. Јани Хаџи – Еленов

Изборната единица број 9

1. Пеце Смилевски

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство