Како ВМРО-ДПМНЕ од зграда од 400 м2 стигна до деловен простор од околу 4000м2?

17 септември, 2014

Соопштение за јавноста и медиумите:

nsdp-logo1

Наместо сликовити објаснувања како изгледа јарболот на канбанаријата на новата зграда на ВМРО-ДПМНЕ, што ќе пишува на него и со какви букви, ВМРО-ДПМНЕ е должно на јавноста да и објасни:

1.Како најзадолжената партија стана сопственик на градежно семјиште од 1224 м2 и како обезбеди маркица на целата површина, имајќи во предвид дека жолтата зграда на ВМРО-ДПМНЕ во основа беше стотина метри квадратни?

2.Бидејќи тврдат дека за новата зграда не потрошиле ни денар, затоа што целиот трошок го покрива соинвеститорот, должни се да објаснат на граѓаните колку чини земјиштето под новата зграда и како партијата ги обезбедила парите за докуп на земјиштето?

За НСДП одговорот е јасен, на сила и криминално, каков што е и нивниот стил на владеење!

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство