ЦЕНТРАЛНИОТ ОДБОР НА НСДП: ЗДРУЖЕНАТА ОПОЗИЦИЈА НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ ТРЕБА ДА НАСТАПИ СО ЕДИНСТВЕНА ПРОГРАМА

23 ноември, 2015

Соопштение за медиумите и јавноста:

nsdp-logo1

Централниот одбор на Нова социјалдемократска партија-НСДП на вчерашната седница ја утврди Платформата за подготвување на Програмата за предвремените парламентарни избори 2016 година, со што се отвори внатрепартиска дебата околу програмските позиции на партијата.

Централниот одбор на НСДП оценува дека здружената опозиција на наредните избори треба да настапи со заедничка програма пред граѓаните на Република Македонија. Во таа насока, по завршувањето на внатрепартиските дебати на партиите кои се дел од опозицискиот фронт, НСДП смета дека треба да започне процес на програмско усогласување и утрвдување на приоритетите на Изборната програма на здружаанта опозиција.  За веднаш потоа, да уследи и процес на договарање и координација за коалиционен  настап и дејствување во рамките на предизборната кампања за парламентарните избори кои треба да се одржат на 24 април наредната година.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство