ЃОРГЕ ИВАНОВ СО ЕДНОСТРАН АКТ ЈА УКИНА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

13 април, 2016

СООПШТЕНИЕ ЗА МЕДИУМИТЕ И ЈАВНОСТА:

nsdp-logo1

На 8 септември 1991 година граѓаните прогласија самостојна, суверена и независна Република Македонија, а денеска на 12 април 2016 година, во 15:30 часот, Ѓорге Иванов во својство на претседател на државата со едностран акт ја поништи волјата и ја укина Република Македонија како држава.

Со амнестијата на организираниот криминал и аболицијата на криминалците Иванов ги погази сите атрибути на една демократска и правна држава и официјално Македонија ја прогласи за мафијашка држава.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство