ЗАМЕНИК МИНИСТЕР

ЗОРАН МАНЕВСКИ

– ЗАМЕНИК МИНИСТЕР ЗА ЕКОНОМИЈА

Лични податоци:

  • Роден 1957 година во Куманово
  • Оженет, татко на две полнолетни деца
  • Живее во Куманово

Образование:

–          Дипломиран економист

Работно искуство:

–          Раководител на финансиско-комерцијален сектор во ЈП Водовод – Куманово

–          Државен секретар во Министерство за економија

–          Помошник директор во ЈП Чистота и зеленило – Куманово

–          Државен советник во Министерство за транспорт и врски

–          Државен секретар во Министерство за транспорт и врски

Активности:

–          Во два четиригодишни мандати Советник во Советот на Општина Куманово

–          Член на Комисија за урбанизам и градежништво при Совет на Општина Куманово

–          Член на Комисија за буџет и финансирање при Совет на Општина Куманово

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство