ВТОРА СЕДНИЦА НА ЦЕНТРАЛНИОТ ОДБОР НА НСДП

19 септември, 2022

Втората седница на Централниот одбор на Нова социјалдемократска партија – НСДП се оддржа на 18 септември 2022 година (недела) во 12.00 часот во хотел „DoubleTree by Hilton Skopje“ во Скопје, со следните точки на дневен ред:

1.Информација за актуелната политичка состојба во државата;

2.Предлог – одлука за формирање на комисии на НСДП и избор на претседатели на комисиите;

3.Предлог – одлука  за распуштање на Општински организации на НСДП;

4.Пердлог – одлука за одржување на конференции на Општински организации на НСДП за избор на органи и носители на функции на општинските организации;

5.Предлог-одлука за распуштање на Нова социјалдемократска младина (НСДМ);

6.Предлог-одлука за распуштање на Организацијата на жени на НСДП;

7.Информацијаза активностите во НСДП;

8.Разно.

Во прилог фотографии од седницата на Централниот одбор:

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство