СТЕФАНОВСКИ: КОЧАНИ Е ГРАД СО ТРАДИЦИЈА, НЕ МОЖЕ КОЈ КАКО САКА ДА ГИ МЕНУВА ИМИЊАТА НА УЛИЦИТЕ

14 ноември, 2014

ИЗЛАГАЊЕ НА СОВЕТНИКОТ ОД НСДП, САШКО СТЕФАНОВСКИ ВО ВРСКА СО ПРОМЕНА НА ИМИЊАТА НА УЛИЦИТЕ ВО КОЧАНИ

-Вие госпоѓо советничке Марија Ананијева, можете во вашиот двор или во дворот на вашиот татко да вршите измени какви што сакате, промена на мебел, да давате имиња на било што, рече Сашко Стефановски, член на Советот на Општина Кочани.

– И вие и советничката Марија имате исти права, рече Јордан Димитров, претседател на Советот на Општина Кочани.

– И што правам сега лошо, праша Стефановски.

– Ама, немојте сега, излегувате од… – одговори Димитров.

– Има право да предложи, така ли? Овде станува збор за градот, господине секретар, тоа не е само ваш, тоа е и мој град. Тоа е град со традиција, додаде Стефановски.

– Само немојте, ќе ве молам да не се навредувате, рече Димитров.

– Па, што има тука навредливо, претседателе? Многу чувствителни сте станале, рече Стефановски.

– Таа не е избрана од нејзиниот двор, таа е избрана од народот, се вмеша градоначалникот Ратко Димитровски.

– Јас се сомневам, градоначалнику, дека зад неа стојат сите тие што гласале за неа дека ќе се согласат со ова, додаде Стефановски.

– Бидете вие колегијален, врати градоначалникот Димитровски.

– Бидете коректен, ќе ве молам, додаде претседавачот Димитров.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство