„Само Интервју” на Канал 5 ТВ со лидерот на НСДП г.Тито Петковски

5 декември, 2020

Мешовитата комисија има фалинка, и од македонска и од бугарска страна треба да инсистираме да се предложат европски историчари, за да нема пристрасност и да бидат отворени сите европски архиви, војната се добива со факти а не со политика, рече Петковски.

Зошто нашата опозиција не чувствува потреба да отиде до Будимпешта и да побара помош од Орбан за нашите евроинтеграции, наместо да шират Ковид по улици, праша Петковски.

Не сугерирам да ги прекинеме разговорите, ги имаме критериумите на ЕУ и треба да продолжиме внатре да си работиме на реформите. Не смееме да се откажеме од европската перспектива ниту да постигнеме компромис кој не навредува, рече Петковски.

Повеќе детали погледнете во најновото издание на „Само Интервју”

Цела снимка од Интервјото во два дела на јутјуб каналот во продолжение:

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство