ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА НСДП – МИСОВСКИ ЗАЕДНО СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СДСМ КОВАЧЕВСКИ И МИНИСТЕРКАТА ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА ТРЕНЧЕВСКА, НА УВИД НА ИЗГРАДБАТА НА ДЕТСКАТА ГРАДИНКА „ПРОЛЕТ“

7 февруари, 2024

После 50 години се гради нова градинка во општина Центар, по современи стандарди, со капацитет за згрижување од 150 деца од населбите Пролет и Маџир Маало.


Со напорна работа, нема недостижна цел, а оваа градинка е одличен пример за тоа. За скоро 7 години отворени се или реконструирани вкупно 82 градинки низ целата држава, со опфат на над 8.000 деца.


Обезбедивме континуиран раст на платите на воспитувачките, чии примања од 2017 година до денес се зголемени за над 80%, за 90% се зголемени платите за негувателките, а за над 100% се покачени примањата на помошно техничкиот персонал во градинките.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство