ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА НСДП И КАНДИДАТ ЗА ПРАТЕНИК ВО ИЗБОРНАТА ЕДИНИЦА 3 ГОРАН МИСОВСКИ НА ТРИБИНАТА ВО ВЕЛЕС

23 април, 2024
На трибината говореа носителката на листата на коалицијата за европска иднина Сања Лукаревска, коносителот Љупчо Николовски и претседстелот на СДСМ Димитар Ковачевски.
Говорниците истакнаа дека ќе има вкупна финансиска поддршка од 1,35 милијарди евра за земјоделците. Планирани се грантови за мали производствени капацитети од 15.000 евра, за млади земјоделци од 10.000 и 20.000 евра.
Започнат е и во новиот мандат целосно ќе биде завршен најголемиот водоснабдителен проект за изградба на четири системи за наводнување вреден 120 милиони евра за нови 13.500 хектари.
СДСМ и коалицијата за европска иднина биле и секогаш ќе бидат со граѓаните.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство