ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ГОРАН МИСОВСКИ ВО ПОСЕТА НА ГРАДИНКАТА „13 НОЕМВРИ“

3 октомври, 2023

Денес претседателот на НСДП – Нова социјалдемократска партија Горан Мисовски заедно со премиерот Димитар Ковачевски, министерката Јована Тренчевска, градоначалникот на општина Центар и други пратеници од изборната единица 1 го посетија објектот „Парк“, кој е дел од градинката „13 Ноември“, која е дел од многуте реновирани градинки во државата.


Влада на Република Северна Македонија континуирано вложува во изградба и реконструкција на детски градинки и центри за развој, а паралелно носи мерки за зголемување на платите на воспитувачките и негувателките.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство