ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА НСДП ЗОРАН МАНЕВСКИ ИЗБРАН ЗА ЗАМЕНИК МИНИСТЕР НА МИНИСТЕРОТ ЗА ЕКОНОМИЈА

31 јануари, 2024

Потпретседателот на НСДП – Нова социјалдемократска партија Зоран Маневски е избран за заменик на министерот за економија во Влада на Република Северна Македонија предводена од претседателот Талат Џафери.

Со 66 гласа „за“ пратениците, во рамки на 142. пленарна седница ги изгласаа кандидатите за заменик-министри што ги предложи Џафери, откако на 141.седница, беше избран за претседател на Владата на Република Северна Македонија.

 

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство