ПОТПРЕТСЕДАТЕЛКАТА МИРАКОВСКА НА ПОСЛЕДНАТА РАБОТИЛНИЦА НА ОБСЕ, ЗА ЗАКОНОТ ЗА МАТИЧНА ЕВИДЕНЦИЈА

29 ноември, 2023

Во организацијата на ОБСЕ се одржа последната работилница за имплементирање на законот за матична евиденција на која учествуваше потпретседателката на НСДП – Нова социјалдемократска партија Соња Мираковска.


МИРАКОВСКА: “Многу енергија, заложби, работа и волја се вградени до денес за решавањето на овој долгогодишен проблем на неевидентираните лица од страна на УВМК, МВР, МП, ЦСР, невладините организации, УНХЦР и ОБСЕ, како и од Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците на Собранието на Република Северна Македонија која го вршеше мониторингот за имплементација на законот целото ова време.”

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство