ПОЛОЖУВАЊЕ НА ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕНИКОТ НА НОАВМ ВО БИТОЛА

12 октомври, 2023
Честит и вековит 11ти Октомври!
Денот на НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ 🇲🇰
82 години од еден од најзначајните датуми на македонската историја, кога борците на НОБ го означија почетокот на народното востание за ослободување на Македонија од фашистичкиот окупатор!

По тој повод делегација на Општинската организација на НСДП од Битола, предводена од претседателот Филип Ивановски, претседателот на општинската организација на жени Гордана Сековска и членот на извршниот одбор Билјана Степановска Пауновска положија свежо цвеќе и се поклонија на споменикот на НОАВМ пред Центарот за култура во Битола.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство