Пендаровски од Бигорски: Честит Велигден, да се обединиме и да продолжиме напред

30 април, 2019

Честит Велигден на сите граѓани, верници што го празнуваат овој голем верски празник.

Велигден или воскресението Христово ја симболизира победата на животот над смртта, на повторното раѓање на надежта, на вербата.

Посакувам празникот да го поминете во мир, среќа и благостојаба.

Повикувам на обединување, да си подадеме рака, да се обединиме сите ококу човековите вредности и да продолжиме заедно напред.

За многу години!

 

 

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство