НСДП ги повикува граѓаните во вториот изборен круг својaта поддршка да ја дадат на коалицијата „Најдоброто за мојата општина“

20 октомври, 2021

НСДП на овие локални избори одлучи да биде дел од коалицијата „Најдоброто за мојата општина“, група на прогресивни политички партии кои со своите национални и локални политики покажаа дека се гарант за напредокот на државата, развојот на општините и унапредување на квалитетот на животот на граѓаните.

Резултатите од првиот круг на локалните избори, поддршката од граѓаните која ја добивме како коалиција, создава дополнителна обврска да продолжиме напред, да ја почитуваме нивната изразена волја, да ја развиваме локалната демократија и ги штитиме државните интереси.

НСДП е цврста и единствена во одлуката за останување во владејачкото мнозинство и продолжување по политичкиот пат кој води кон прогрес на државата, за активно партиципирање во креирањето и спроведувањето на национални и локални политики кои се во функција на интересот на сите граѓани.

Ги повикуваме граѓаните во вториот изборен круг својота поддршка да ја дадат на коалицијата „Најдоброто за мојата општина“, затоа што тоа е избор не само за најдобрата понуда за општините, туку и за државата, за стратегиските определби за европеизација на Република Северна Македонија.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство