НСДП ДЕЛ ОД “КОАЛИЦИЈАТА ЗА ЕВРОПСКА ИДНИНА

29 март, 2024

Престедателот на НСДП – Нова социјалдемократска партија Горан Мисовски во просториите на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија, со лидерот на европската коалиција и претседател на СДСМ – Социјалдемократски сојуз на Македонија Димитар ковачевски и другите претседатели на коалициските партнери потпиша коалициски договор со што формално се формира предизборната коалиција:

КОАЛИЦИЈА ЗА ЕВРОПСКА ИДНИНА

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство