МИРАКОВСКА НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА НА ОБСЕ-УНХЦР

19 октомври, 2023

На регионалната конференција на ОБСЕ-УНХЦР за пристап до граѓанска документација и спречување на бездржавјанството во Југоисточна Европа, потпретседателката на НСДП – Нова социјалдемократска партија и пратеничка во Собрание на Република Северна Македонија, Соња Мираковска го претстави напредокот и напорите на Република Северна Македонија за решавање на проблемот со бездржавјанството и очекувањата нашата држава да биде прва земја во Европа која ќе го реши овој децениски проблем до крајот на 2023 година.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство