МИЛКОВСКИ: Народски кажано сакаат да им го земат лебот на околу 50-60 фамилии во Ранковце кои егзистираат од ископот на кварц

20 февруари, 2014
Ранковце, Изјава за порталот Мактел на советникот од НСДП во Советот на општина Ранковце, м-р Мики Милковски во врска со акцијата на МВР за одземање на трактори и машини за ископ на камен-кварц:
mikinsdp (1)
„Народски кажано им го земаа лебот на околу 50-60 фамилии во Ранковце кои егзистираат од ископот на кварц. До кога граѓаните на Ранковце ќе го плаќаат цекот само затоа што одредени апашко-клептомански термити ги испратија во историјата?“за Мактел вели Советникот од НСДП во општина Ранковце, Мики Милковски.
Повеќе во врска со овој настан на Мактел: 

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство