МИЌО СТОЈЧЕСКИ, ДИРЕКТОР НА НУ “МУЗЕЈ НА ТЕТОВСКИОТ КРАЈ: БИСТИТЕ НА АМБАРЧЕ И МЕРЏАН ПОСТАВЕНИ ВО МУЗЕЈОТ НА ТЕТОВСКИОТ КРАЈ

18 март, 2024

Бистите на народните херои Ѓоце Стојчевски Амбарче и Тодор Циповски Мерџан кои беа отстранети од тетовскиот плоштад, поставени се на соодветна локација во НУ “Музејот на тетовскиот крај”, каде ќе може да им се оддаде достојна почит.

Честитки за директорот на Музејот на тетовскиот крај Миќо Стојчески, претседател на ОО на НСДП-Тетово.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство