МАРИЈА ТОДОРОВСКА УЧЕСТВУВАШЕ НА ЈАВНА РАСПРАВА ПО ПОВОД 25 НОЕМВРИ – СВЕТСКИОТ ДЕН ПРОТИВ НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ

26 ноември, 2018

Претседателката на Организацијата на жените на НСДП и актуелен член на Советот на општина Ѓорче Петров, Марија Тодоровска, на 23 ноември 2018 година учествуваше на Јавна расправа на тема: „Финансирање на активностите предвидени во Националниот акциски план на Истанбулската конвенција“, како член на Комисијата за еднакви можности при Советот на општината.

marija 1

Јавната расправа се одржа во соработка на Клубот на жени пратенички и националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство, УНДП, НДИ, ИРИ, ОБСЕ и претставници од Европската комисија, по повод 25 ноември – Светски ден против насилство врз жените.

Јавната расправа се одржа во Собранието на Република Македонија.

marija 2

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство