КЛУЧЕВИ НА РАКА НА 45 СЕМЕЈСТВА ОД СОЦИЈАЛНО РАНЛИВА КАТЕГОРИЈА НА ГРАЃАНИ ВО НЕГОТИНО

26 декември, 2023
За прв пат доделени социјални станови во Неготино.

“Во изминатиот период многупати бевме дел од ваков чин на распределба, и секогаш одново успеваме да добиеме потврда на нашите заложби навреме да ги слушнеме и да ги задоволиме потребите на најранливите граѓани” – изјави Генералниот директор на АДИССДП и член на Извршниот одбор на НСДП – Нова социјалдемократска партија Зоран Ѓоргијев во присуство на Премиерот Ковачевски и Министерот за транспорт и врски Бочварски.

Премиерот Ковачевски најави дека наскоро социјални станови ќе добијат и граѓаните во Велес, Бутел, Дебар и Кочани.“ Распределбата на социјални станови ја одразува нашата посветеност на поттикнување на инклузивни заедници и обезбедување на стабилност за ранливите категории на граѓани’’ нагласи Премиерот.
Според Министерот Бочварски, во целиот овој период се вложени огромни напори да им се помогне на општините, на граѓаните, и особено на ранливите семејства кои својата надеж за подобар живот ја гледаат во проектите каков што е овој – изградба на социјални станови.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство