Караванот на „Заедно напред“ денес ќе биде на средби со граѓаните на Македонска Каменица и Зрновци и трибини во Виница и Кочани

11 април, 2019

Соопштение за јавноста и медиумите

Централниот караван на коалицијата „Заедно напред!“ во текот на денешниот ден ќе биде на средби со граѓаните на Македонска Каменица, Зрновци, Виница и Кочани.

Во текот на денешниот ден (11.04.2019, Четврток), заедничкиот кандидат за претседател Стево Пендаровски во 13.00 часот ќе учествува на настан со млади во Кочани „Заедно напред, заедно до целта!“, (кај споменикот на слободата), каде пред почетокот на овој настан Пендаровски ќе даде изјава за медиуми.

Потоа во 15.30 часот, Пендаровски ќе биде на средби со граѓаните на Македонска Каменица, а во 17.00 часот ќе биде со граѓаните на Зрновци, каде во 17.10 ќе има обраќање пред граѓаните кај плоштадот во Зрновци.

Во 18.00 часот ќе биде помеѓу граѓаните на Виница, каде ќе учествува на грѓански трибина на плоштадот во Виница.

Подоцна, со почеток во 20.15 часот, во спортската сала во Кочани, ќе се одржи централниот настан отворена граѓанска трибина, каде свое обраќање ќе има заедничкиот кандидат за претседател Стево Пендаровски (пренос во живо од овој настан ќе може да проследите на веб страницата на СДСМ и на официјалана фејсбук страница на заедничкиот кандидат за претседател Стево Пендаровски)

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство