ИЗБОРОТ НА НОВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО НА РСМ ПОДДРЖАН ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ МИСОВСКИ И ПОТПРЕТСЕДАТЕЛКАТА МИРАКОВСКА

31 јануари, 2024

На седница на Собранието на Република Северна Македонија за претседател е избран Јован Митрески.


Изборот го поддржаа пратениците од НСДП – Нова социјалдемократска партија Горан Мисовски и Соња Мираковска.
Претседателот Мисовски како потпретседател на Собранието претседаваше со седницата и ја потпиша Одлуката за избор на претседател на Собранието.


На новиот претседател на Собранието му го честитаме изборот и му посакуваме успешна и плодна работа.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство