ИЗБОРНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА НСДП ЗЕЛЕНИКОВО, ТОМЕ НЕДЕЛКОВСКИ ИЗБРАН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ

27 јуни, 2023
🟡Во Салата на Советот на општина Зелениково се одржа Изборна конференција на ОО на НСДП Зелениково, на која присуствуваа 20 делегати, претседателот на НСДП – Нова социјалдемократска партија Goran Misovski и генералниот секретар на НСДП – Нова социјалдемократска партија Мики Милковски
🔵На Конференцијата за претседател на ОО на НСДП Зелениково беше избран Томе Неделковски, член на Советот на општина Зелениково од НСДП.
🟡Исто така беа избрани Извршен одбор и Надзорен одбор на општинската организација.
🔵Пред присутните делегати се обрати претседателот на НСДП Горан Мисовски кој се осврна на актуелните политички збиднувања во државата и реорганизацијата на НСДП и организациското зајакнување на партијата по Конгресот кој се оддржа пред една година, како и предизвиците со кои успешно се справува владеачката коалиција.
🟨Пред делегатите се обрати и избраниот претседател на општинската организација Томе Неделковски кој се заблагодари за добиената доверба и истакна дека ги застапува интересите на членството и граѓаните уште помотивирано и поенергично како член на Советот на општината.
🟡🔵СИЛНО И ЧЕСНО‼️

НАШИ ПРИОРИТЕТИ

И трудот е капитал

Вработување

Енергетика

Земјоделство